Stereo4one koptelefoon voor eenzijdig doven


sinds 22-11-2021 03:01:52

Grote foto stereo4one koptelefoon voor eenzijdig doven diversen verpleegmiddelen en hulpmiddelen
prijs: € 179,95
Locatie : Hoorn  (Noord-Holland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Deze hoofdtelefoon is speciaal gemaakt voor mensen met eenzijdige doofheid.


De Stereo4one hoofdtelefoon is de eerste draagbare overear hoofdtelefoon voor mensen die doof aan een oor zijn. De hoofdtelefoon simuleert het zogenaamde stereo effect op een oor en zorgt daarmee voor een ruimtelijke luisterervaring.

Stereo speelt een belangrijke rol bij muziek, film en games, het geeft ruimtelijkheid en geeft elk instrument of geluid zijn eigen plek binnen het geheel. Voor mensen met gehoor verlies aan een zijde, verdwijnt dit effect en daarmee ook een stuk beleving. Door het gebruik van het, door Stereo4one ontwikkelde 'Single sided Stereo' systeem, weet deze nieuwe digitale draadloze hoofdtelefoon die beleving terug te halen. En Beleven is genieten!

De hoofdtelefoon is ook erg geschikt voor slechthorenden die TV of radio beter willen horen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van beide oren. Door de 2 speakers per kant heeft deze hoofdtelefoon een 'super' mono effect en zorgt het daarmee voor een uitstekende spraakverstaanbaarheid.

Bij eenzijdige doofheid vervallen alle effecten van stereogeluid en blijft er slechts een iel en geknepen geluid over. Gelukkig kan de Stereo4one dit effect simuleren op een oor, maar hoe dan?

Wat is Stereo

Om dit uit te kunnen leggen is het belangrijk om te weten wat stereo nu eigenlijk is en waar het voor wordt gebruikt. In het voorbeeld van muziek is stereo het kunnen plaatsen van instrumenten op hun eigen plek in het breedtebeeld van de muziek. Zo kan bijvoorbeeld een gitaar op 70% rechts en 30% links worden geplaatst en een viool op 85% links en 15% rechts. Hierdoor ontstaat er ruimtelijkheid, maar ook klinkt het hierdoor voller en warmer! Wanneer we dus maar 1 kant horen, missen we een groot gedeelte en veranderd ook de klank van de muziek. En wanneer we gebruik maken van een mono signaal (Linker en rechter signaal door 1 luidspreker) worden alle instrumenten op 1 hoop gedrukt en gaat het effect grotendeels verloren.

Single Sided Stereo

De Stereo4one hoofdtelefoon heeft 2 luidsprekers per kant. Op het horende oor wordt het originele signaal vanuit 1 speaker rechtstreeks de gehoorgang ingestuurd, de tweede speaker stuurt het signaal van het andere oor via een weerkaatsing van de gehoorschelp met een natuurlijke vertraging naar de gehoorgang. Hierdoor ontstaat er een tijdsverschil tussen beide signalen, waardoor de hersenen deze kan onderscheiden, zoals dit ook gebeurd wanneer beide signalen worden gescheiden door 2 verschillende oren. Hierdoor simuleren we dus het stereo effect en wordt muziek weer zoals het is bedoeld!
SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● EAN (artikelcode): 5785811798825
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: Stereo 4 One
 ● SKU (eigen artikel code): 5785811798825


Kenmerken: Kopen in HoornKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 26573056 Meld aan Aanbodpagina